Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 01/12/2023

Scroll to top

Top

EXPOZIȚIA DE ARTE VIZUALE „RELIGIE, MEDICINĂ, ȘTIINȚĂ, ARTĂ” @ Iaşi - UAP

EXPOZIȚIA DE ARTE VIZUALE „RELIGIE, MEDICINĂ, ȘTIINȚĂ, ARTĂ” @ Iaşi
Doctor
Ar putea fi o imagine cu text care spune „PLASTIC FAPD P SIDESI Facultateade Design UNE PLASTICI MUZEU RUKENTHAL RELIGIE ȘTIINȚĂ MEDICINĂ ARTĂ VERNISAJ: LUNI 10 APRILIE 2023, ORA 12.00 PALATUL ROZNOVANU LAŞI CURATOR: CONF. UNIV. DR. ADRIAN STOLERIU 10.04. 10.05.2023 EXPOZIȚIE DE ARTE VIZUALE RMSA MEDICINĂ”

La invitația Primăriei Municipiului Iași de a organiza un eveniment expozițional cu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale la Palatul Roznovanu, Facultatea de Arte Vizuale din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași a demarat proiectul expoziției cu titlul „Religie, Medicină, Știință, Artă”, aflată anul acesta la cea de a doua sa ediție. În cadrul expoziției vor participa artiști vizuali și cadre didactice ale facultății de arte ieșene, precum și reprezentanți ai mediului artistic din Republica Moldova. Anul acesta, evenimentul artistic curatoriat de Conf. univ. dr. Adrian Stoleriu, decanul Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași va crește în amploare, organizatorii invitând și o serie de artiști basarabeni, profesori și absolvenți ai Facultății de Arte Plastice și Design din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Expoziția „Religie, Medicină, Știință și Artă” marchează deja o tradiție a bunei colaborări dintre Primăria Municipiului Iași și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, acesta fiind cel de-al cincilea eveniment expozițional organizat în parteneriat, în trecut fiind vernisate și expozițiile Sacrul. Spirit și Materie, Omul. Viață. Creație. Sens și Flowers.

Un invitat de onoare în cadrul evenimentului de anul acesta este domnul Alexandru Constantin Chituță, managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, prin a cărui bunăvoință vor fi prezentate spre expunere două lucrări din colecția muzeului sibian, precum și lucrările unor artiști contemporani de importanță națională.

Vernisajul se va desfășura în data de 10 aprilie 2023, începând cu ora 12.00, în Holul de onoare al Primăriei Municipiului Iași, în prezența unor înalte oficialități și oameni de cultură ai orașului, fiind urmat de o conferință tematică, ce se va desfășura în sala „Vasile Pogor” din palatul Roznovanu.