Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 01/12/2023

Scroll to top

Top

Unde ești? @ ICR Lisabona - UAP

Unde ești? @ ICR Lisabona
Doctor

Expoziția „Unde ești? Mos artista plastica Florentina Voichi in turneu la Manastirea Battle

Urmând succesul de unde ești? expoziție a artistei plastice Florentina Voichi la Galeria Institutului Cultural Român din Lisabona, între 3 noiembrie 2022 și 24 februarie 2023, și excelenta colaborare instituțională din ultimii ani dintre Ambasada României în Republica Portugheză, ICR Lisabona și Mosteiro da Batalha expoziția va să fii în turneu anul acesta la complexul muzeal al mănăstirii (monument UNESCO). Inaugurarea va avea loc pe 9 septembrie 2023 ora 16:00, in prezenta autorului. Intrare gratuită. Va asteptam!

Expoziția intitulată „Unde ești? „integrează picturi de mare amploare, realizate între 2021 și 2022 special pentru a fi prezentate în galeria ICR Lisabona. Florentina Voichi a considerat întotdeauna pictura ca fiind o zonă de investigație, o investigație asupra lumii înconjurătoare, despre influența luminii pentru a ajunge într-un punct de vedere cuprinzător, imposibil de realizat. Artista analizează condiția umană, creația – simbol al primelor ființe umane, Eva și Adam, care, în viziunea ei, sunt plasați într-un paradis tensionat, tragic, dar și spectaculos și surprinzător. Toată existența sa viitoare, milenials vor fi martori la asta.

De-a lungul timpului, Joaquim Ruivo (Amicus Romaniae 2018, decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, conferit de Președintele României), în calitate de director al complexului muzeal al Mănăstirii Bătălia, a promovat intens cultura românească. Ne amintim de unele dintre cele mai importante colaborări dintre Ambasada României în Republica Portugheză, ICR Lisabona și Mănăstirea Battle: concertul ansamblului cameral Iulia, Itefan & Marin Cazacu Trio de coarde în cadrul programului „Mari artiști români în marile catedrale ale Portugalia”, dedicată Centenariului Marii Uniri, expoziția „Sacrificiul” a sculptorului Mircea Roman în complexul muzeologic al mănăstirii; conferința „Coroana și România modernă”, susținută de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, prilejuită de expoziția „Nobil și real” România” de fotograful José Luis Jorge a fost prezentată și expoziția „Principatele Române la vremea construcției de luptă”, realizată în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României.

#FlorentinaVoichi#Whereareyou#ICR#ICRLisboa#AmbasadaRomanieiLisabona#MosteiroBatalha#UNESCO#artecontemporânea#pintura