Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 11/12/2023

Scroll to top

Top

Tema @ Bucureşti - UAP

Tema @ Bucureşti
Doctor

În perioada 4-31 iulie 2023, Elite Art Gallery găzduiește expoziția de pictură comparată semnată de pictorii: 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐃𝐢𝐭̦𝐨𝐢𝐮 și 𝐇𝐨𝐫𝐞𝐚 𝐏𝐚𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐚. 𝐕𝐞𝐫𝐧𝐢𝐬𝐚𝐣𝐮𝐥 expoziției va avea loc pe data de 𝟒 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞, ora 𝟏𝟖.𝟎𝟎. Lucrările oferă repere de citire ale naturii prin semne și forme ce-și creionează discursul de interpretare prin metode distincte. Capacitatea de sinteză a pictorilor ne dezvăluie sonoritatea albului și puterea de expresie a liniei; secretele formulelor geometrice în procedee de expresie plastică menite să desăvârșească rigori matematice în rețete de ascultare.

𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐃𝐢𝐭̦𝐨𝐢𝐮 (n.1967 Grădiștea / Vâlcea) este absolvent al Academiei de Artă București, secția Pictură la clasa profesorilor Horea Paștina și Mihai Sârbulescu (1996). Membru al Uniunii Artiștilor Plastici începând cu anul 1997, pictorul participă în cadrul a numeroase expoziții de grup și semnează un număr însemnat de expoziții personale. În anul 1998 artistul fondează „Grupul fără numeˮ alături de N. Badiu, F. Peia, M. Dobre și V. Paladi, oferind publicului 12 expoziții pe parcursul a 14 ani de existență. Printre cele mai recente expoziții personale se numără: „Ecleraj- friză LXXXIVˮ, Palatul Culturii, Iași (2019), „Ecleraj, construcție – deconstrucție, Jecza Gallery, Timișoara (2017) și „Ecleraj, roșu- albastru, construcție-reconstrucție, Galeria Anticariat Curtea Veche, București (2016).

𝐇𝐨𝐫𝐞𝐚 𝐏𝐚𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐚 (n. 1946, Alba Iulia) își construiește o activitate fructuoasă în jurul grupului Prolog în calitate de co-fondator alături de Constantin Flondor și Paul Gherasim, Christian Paraschiv și Mihai Sârbulescu. Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescuˮ, la clasa profesorului Alexandru Ciucurencu, Horea Paștina se remarcă de-a lungul anilor prin numeroase expoziții personale în țară și în străinătate, precum și prin prezența activă în cadrul expozițiilor de grup. Cu lucrări în colecții private, galerii și muzee, artistul este premiat în repetate rânduri iar în anul 2004 este decorat cu Ordinul Meritul Cultural (în grad de ofițer) și în anul 2010, la Alba Iulia, cu distincția „Crucea Arhiepiscopalăˮ.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale. Sunt înfățișate publicului noi forme de exprimare artistică, abordări novatoare, proprii artei contemporane, dar și valori deja consacrate în spațiul cultural românesc. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii, dar și proiecte educaționale.