Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 01/12/2023

Scroll to top

Top

Semne și Culoare @ Bistriţa - UAP

Semne și Culoare @ Bistriţa
Doctor

Sub egida Consiliului Județean Bistrița – Năsăud, Complexului Muzeal Bistrița – Năsăud și Muzeul de Artă Comparată Sângeorz – Băi va avea loc , vineri 4 august 2023 ora 18, vernisajul expoziției „Semne și Culoare”.
Expun artiștii plastici:
– Cela Neamțu
Mare cunoscătoare a meșteșugului țesutul covorului, a păstrat mereu dialogul dintre tradiție și modernitate. Ea va rămâne în tapiseria românească și universală ca fiind „punctul de la Putna”, inspirat din broderiile medievale românești. Tapiseriile sale, unele de mărimi impresionante, se află în muzee și colecții particulare din întreaga lume.
– Costin Neamțu
Modul primordial de exprimare al acestui artist este pastelul. S-a impus ca un excelent autor de lucrări destinate înnobilării interioarelor domestice. Uneori, explorează geometrii insolite și moduri aleatorii de structurare a imaginii; „totul este însă subordonat efortului de a obține o armonie cromatică în stare aproape desăvârșită, fapt care, în cazul pastelului, devine o oportunitate potrivită pentru a face risipă de imaginație și de rafinament.
– Lisandru Neamțu

Uneori operele mele de artă sunt un exemplu excelent de artă ca limbaj universal care transcende prin diferite culturi și tradiții. Prin compozițiile mele semi-abstracte, împuternicesc și provoc spectatorii să-și găsească propria interpretare a operelor mele și, în același timp, îi invit să se cufunde în propriile culturi în acest proces.

Lucrările sunt inovatoare, deoarece prezintă și promovează noi metode și medii de exprimare vizuală, fără a ignora conceptele și elementele tradiționale.

Prezintă: istoric de artă – Vasile Duda, muzeograf – Gela Neamțu , curator – Maxim Dumitraș.
Evenimentul va avea loc la Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi, www.macsb.ro